Astangajooga Helsinki | CaritashtangaNaistenpäivätNaiset pitävät harjoitustauon kuukautisten kolmena ensimmäisenä päivänä.

Naiset pitävät harjoitustauon kuukautisten kolmena ensimmäisenä päivänä. Mikäli kuukautiset kestävät yli kolme päivää, neljäntenä päivänä voi jo harjoitella kevyesti ilman loppuliikkeiden ylösalaisin olevia asanoita, alkaen sarvangasanasta. Tämä opastetaan yksityiskohtaisesti tunnilla.

Naistenpäiviin on useita syitä.  Ensinnäkin naisen tulisi kuunnella ja kunnioittaa kehoaan sekä naiseuttaan, ja levätä normaalia enemmän kuukautisten aikana. Apana vayu painaa energiaa alaspäin kuukautisten aikana ja edesauttaa vuodon tuloa. Ylösalaisin tehtävät asanat (esim. sarvangasana ja sirshasana) ja bandhat eli lihaslukot estävät vapaan vuodon ja alaspäin suuntautuvan energian. Tämän lisäksi mula bandhaa eli juurilukkoa on lähes mahdotonta pitää kuukautisten aikana, joka aiheuttaa loukkaantumisriskin harjoittajalle. Harjoittelu kuukautisten aikana saattaa aiheuttaa epäsäännöllisyyttä kuukautiskiertoon, tai jopa niiden pois jäämistä kokonaan.  Suosittelen kolmen päivän harjoitteluvapaan pitämistä kaikille.

Take rest on ladies holidays!


© Caritashtanga