Astangajooga Helsinki | CaritashtangaJoogatieniLuotan tähän harjoitukseen ja haluan jakaa sitä eteenpäin.

Tutustuin astangajoogaan ensi kertaa 2000 -luvun alussa. Aloitin päivittäisen harjoittelun Astangasalilla vuonna 2007. Tein ensimmäisen matkani Mysoreen opettajani Sharath Joisin luokse vuonna 2009 ja siitä lähtien olen käynyt vuosittain Mysoressa hänen opissaan. Sain II -tason opetusluvan Sharathjilta vuonna 2012, jonka jälkeen olen opettanut astangaa joogasaleilla sekä erilaisilla kursseilla ja retriiteillä Suomessa ja ulkomailla.

Opetuksessani seuraan perinteistä Sri K. Pattabhi Joisin opetuslinjaa, kuten Sharathji on sen minulle opettanut. Opetuksessa keskityn vinyasaan, eli liikkeen ja hengityksen yhdistämiseen sekä hyvän balanssin löytämiseen voiman ja notkeuden välillä. Jokainen oppilas on yksilöllinen, eikä samoja neuvoja voi soveltaa kaikkiin. On löydettävä oma tapa tehdä joogaa, mikä sopii juuri tähän elämäntilanteeseen ja antaa parhaat mahdolliset hyödyt oppilaalle.

Jooga on intohimoni ja se näkyy opetuksessa. Pidän ihmisistä ja haluan antaa heille onnistumisen iloa ja kannustaa heitä ylittämään itsensä. Olen erittäin ammattitaitoinen ja kokenut opettaja. Pystyn ohjaamaan hyvin eritasoisia ihmisiä samassa ryhmässä turvallisesti ja innostaen.

Astangajooga on muuttanut elämääni monella tapaa positiiviseen suuntaan. Luotan tähän harjoitukseen ja haluan jakaa sitä eteenpäin!

 

Kuvat: Tuomas Saarela

"Don't run behind yoga. Yoga is within you". -Sharath Jois


© Caritashtanga