Astangajooga Helsinki | CaritashtangaJoogatieniLuotan tähän harjoitukseen ja haluan jakaa sitä eteenpäin.

Tutustuin astangajoogaan ensi kertaa 2000 -luvun alussa. Päivittäisen harjoittelun aloitin Astangasalilla vuonna 2007. Tein ensimmäisen matkani Mysoreen opettajani Sharath Joisin luokse vuonna 2009 ja siitä lähtien olen käynyt lähes vuosittain hänen opissaan Mysoressa. Sain II -tason opetusluvan Sharathjilta vuonna 2012, jonka jälkeen olen opettanut astangaa joogasaleilla, kursseilla ja retriiteillä Suomessa sekä ulkomailla.

Opetuksessani seuraan sitä opetuslinjaa, jonka Sharath on minulle opettanut. Asanan opetuksessa keskityn vinyasaan, eli liikkeen ja hengityksen yhdistämiseen sekä hyvän balanssin löytämiseen voiman ja notkeuden välillä. Jokainen oppilas on yksilöllinen, eikä samoja neuvoja voi soveltaa kaikkiin. On löydettävä oma tapa tehdä joogaa, mikä sopii juuri tähän elämäntilanteeseen ja antaa enemmän kuin ottaa.

Jooga on elämäntapani ja se näkyy opetuksessa. Pidän ihmisistä ja haluan antaa heille onnistumisen iloa ja kannustaa heitä ylittämään itsensä.

Astangajooga on muuttanut elämääni monella tapaa positiiviseen suuntaan. Luotan tähän harjoitukseen ja haluan jakaa sitä eteenpäin!

Kuvat: Tuomas Saarela

"Don't run behind yoga. Yoga is within you". -Sharath Jois


© Caritashtanga