Muutosten vuosi

Muutosta toisen perään, suoranaista kaaosta ollut ilmassa kuluneen vuoden aikana. Tuntuu, että kaikki palaset ovat liikahdelleet paikoiltaan ja alkavat pikkuhiljaa asettua uusille alustoilleen. Uusi energia, uudet tuulet.

Alkuvuoden vietin Intiassa, kuten viimeiset seitsemän vuotta olen tehnyt. Kaksi ensimmäistä kuukautta olin Mysoressa opettajani Sharath Joisin luona opiskelemassa. Jokainen reissu on erityinen ja tällä reissulla sain avustaa Sharathia shalalla. Se oli suuri kunnia ja iso opintoretki syvemmälle opetuksen syövereihin. Pakko tunnustaa, että ensimmäisenä päivänä polvet tärisivät jännityksestä, kun tarkkailin menoa shalan takaosassa. Sali oli täynnä suuresti arvostamiani joogeja ja minun tuli nyt avustaa heitä. Pikkuhiljaa jännitys laukesi ja shalan energia antoi voimaa ja uskoa, sillä olihan minun opettaja myös uskonut tämän tehtävän minulle. Kuukauden päivät saavuin shalaan 4.30 ja aloin avustamaan opettajaani, guruani. 6.45 vuoro vaihtui ja aloin itse harjoittelemaan. Jälkeenpäin kun ajattelen tuota avustusjaksoa, tulee tosi nöyrä ja kiitollinen olo.

Maaliskuussa jatkoin matkaa Goan kautta Rishikeshiin Louise Ellisin luokse. Se oli ensimmäinen kerta Pohjois-Intissa. Maisemat olivat huikeat, joogaturismi ei ollut niin huikeaa. Louise on upea nainen ja joogi, joka kunniallisesti seuraa Pattabhi Joisin perinnettä astangajoogassa. Suosittelen lämpimästi vierailua hänen luonaan.

Kotiinpaluu ei sujunutkaan enää niin hyvin. Sovittuja töitä ei ollutkaan enää, ne oli annettu muille ja minulle tarjottiin vaihtoehtoisesti hatha- ja yinjoogatunteja. Olen astangajoogaopettaja ja auktorisoinnin vastaanottaessani Sharatilta olen allekirjoittanut paperin, jossa lupaan opettaa vain astangajoogaa. Tätä ei työnantajani kunnioittanut ja minä en ottanut muita tunteja vastaan, sen seurauksena minut irtisanottiin. Sitä oli vaikea niellä, sillä olinhan mielestäni antanut kaikkeni opetukselle ja tehnyt parhaani. Paluu kylmään kotimaahan työttömänä ja rahattomana tuntui kohtuuttomalta. Pari kuukautta meni, että pääsin jaloilleni tuosta kokemuksesta ja pystyin tunnustamaan itselleni, etten tehnyt mitään väärää. Siitä alkoi uusi nousi.

Toukokuussa aloin suunnitella oman yrityksen perustamista ja se tuntui hyvältä ja oikealta, uudelta alulta. Kesäkuun 1. päivä toiminimi oli rekisteröity ja ensimmäinen toimeksianto toteutuksessa, sekä starttirahapäätös takataskussa. Fiilis oli loistava ja olin valmis kohti uusia seikkailuja! Kesän aikana olen päässyt pitämään pari astangajoogakurssia kauniissa Suomen saaristossa ihanille ja vastaanottavaisille oppilaille. Sain myös tehdä muutaman viikon tuurauksen entiselle opettajalleni. Olen onnekas, että saan tehdä tätä työtä ja jakaa eteenpäin asiaa, joka on minulle niin tärkeä ja lähellä sydäntä.

Loppu kesällä suuri suru vavisutti meidän perhettä ja pysäytti meidät. Pisti ajattelemaan elämää ja sen tarkoitusta. Mikä on tärkeää ja mikä on toisarvoista. On luovuttava paljosta, mutta jotain tulee myös tilalle. Vaikeuksia tulee, mutta ne on ylitettävä ja päästettävä irti, on jatkettava matkaa.

Uudet haasteet ovat innoittaneet minua ja päätös omien astangatuntien aloittamisesta on tuntunut hyvältä. Toki myös jännittää, mutta se varmaan kuuluu asiaan. Olen kuitenkin oppinut todella paljon uusia asioita, kuten rahoitus- ja kannattavuuslaskelmien tekemisen, liikeidean luomisen, verotuksesta, kirjanpidosta, kotisivujen luomisesta, kirjoittamisesta, kääntämisestä, konjuktiolauseista, Photoshopin käytöstä, hovereista, feedeistä, footereista, croppailusta ja monesta muusta tärkeästä asiasta…heh! Välillä tunnen olevani monitaituri ja toisinaan taas aivan riittämätön, mutta pääosin olen tyytyväinen ja luottavainen.

Nyt on aika pinnistää kotisivut ulos. Tuntuu kuin synnyttäisin lapsen, jota olen luonut sisälläni jo tovin. Iso kiitos myös Rakkaalleni sekä Saralle ja Katjalle suuresta avusta ja tuesta tässä luomistyössä! Ilman teitä näitä sivuja ei olisi syntynyt!

Rehellisesti rakkaudella Om